A Blizzard egyre többet beszél egy konzolos WoW-ról

2010.03.09. 22:44 lifeless | szólj hozzá

Eddig nem sok MMO jelent meg konzolokra, a játékfejlesztőknek ugyanis sok olyan technológiai korláttal kell szembenézniük, ami miatt kifejezetten nehéz összehozni egy ilyen jellegű produktumot. Pedig a Blizzard már évek óta tervezi, hogy aranybányájukat, a World of Warcraftot a személyi számítógépekről átmozdítsák a konzolok világába is. Azonban náluk is a játékgépek egyéni problémáit kell először kiküszöbölni, ez pedig leginkább az irányításra vonatkozik, a kontrollereken ugyanis messze nincs annyi gomb, amennyit a WoW jelenleg igényel.

"Gyakran beszélünk a cégen belül arról, hogyan is lehetne a WoW-ot a konzolokra átvinni"- árulta el a WoW egyik producere, J. Allen Brack. "Sok technikai problémával állunk szemben, ott van a patchelés,ami egy MMO-nál nagyon fontos, és persze az irányítás megoldása is problémát okozhat. A WoW szinte az egész billentyűzetet használja, PC-s perifériákra lett tervezve az irányítás, ezt pedig szinte lehetetlen átemelni egy esetleges konzolos verzióba. Ezek komoly kihívások elé állítanak minket, de remélhetőleg idővel rájövünk a megoldásra."

Forrás: Gamechannel

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeless.blog.hu/api/trackback/id/tr301827190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása