Ingyenes lesz a Lord of the Rings Online

2010.06.08. 21:40 lifeless | szólj hozzá

A Turbine tegnap bejelentette, hogy a Lord of the Rings Online című MMORPG-jük idén ősszel ingyenessé válik. Akkor érkezik ugyanis egy nagyobb Content Update a játékhoz, és hasonlóan a Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited-hez, onnantól a játék egy ingyenesen játszható játékmóddal fog gazdagodni, amit bárki kipróbálhat.

Persze ez nem jelenti azt, hogy a Free Account-al rendelkezők mindent megkapnak majd, amit az előfizetők. Bizonyos küldetésekért, tárgyakért és szolgáltatásokért továbbra is fizetni kell majd. A Lord of the Rings Online ugyanarra a fizetési modellre fog épülni, mint az Eberron Unlimited.

Az új patch, és ezzel együtt az új, ingyenes modell béta tesztje június 16-án veszi kezdetét, aki jelentkezni szeretne a tesztelésre, az megteheti a hivatalos oldalon.

Forrás: Gamepod

Télen kapunk Múmia MMO-t

2010.06.08. 21:39 lifeless | szólj hozzá

A Universal Pictures Múmia trilógiája MMO változatot kap télen, amit az ingyenes online játékairól híres Bigpoint fog fejleszteni. Az akciódús játékban találkozhatunk majd a filmekben megismert karakterekkel, de nem őket irányítjuk, hanem természetesen a saját kalandozónkat. A 20. század első felében játszódik majd a történet Egyiptomban, és lelkes kincsvadászként természetesen kriptáktól kezdve a piramisokig mindenhol megfordulhatunk majd.Túl sok egyebet még nem lehet tudni, a hivatalos oldalon is csak a hírlevélre lehet feliratkozni.

Forrás: iPon

Metin 2: Az új játékvilág

2010.06.02. 23:24 lifeless | 3 hozzászólás

A Metin 2 című MMORPG akció-szerepjátékba a mai nap folyamán új szervert integrálnak, amely csak arra vár, hogy meghódítsák. A Gameforge kiadó által kibocsájtott kliensprogram az egyik legnépszerűbb ingyenesen letölthető és játszható szoftver egész Európában. Ma üzemeltetik be a Hatorjas nevű szervert, ez egy jó lehetőség arra, hogy az új világ megkezdésével egy kis önszorgalommal megszerezzük a legmagasabb pontszámot. A Mertin 2-őt a Karlsruhe-ben működő Gameforge online játék kiadó üzemelteti és a termék több millió európai felhasználóval büszkélkedhet.

A Metin 2 világában ázsiai harcosok szerepét ötlhetjük fel magunkra, a veszélyekkel teli küzdelmeket mágia és kard segítségével oldhatjuk meg. Számos szörny ellen vehetjük fel a harcot és különféle eszközöket is gyűjthetünk. A matériában különböző karakter osztályok közül választhatunk, lehetünk harcosok, akik erős fizikai erőnléttel rendelkeznek és kiválóak a közelharcokban. Ha nindzsák lennénk, akkor kiváló "gyilkológépek" szerepét tölthetnénk be, akik lesből támadnak. A varázslat és a mágia nagy mesterei a sámánok, akik otthon vannak a varázslatok területén és gyógyítani is képesek. Végül, de nem utolsó sorban felölthetjük magunkra a surák szerepét is, akik egyaránt kitűnőek a közel -és távol harcban, emellett misztikus erővel rendelkeznek. Három birodalom közül választhatjuk ki, hogy melyikhez szeretnénk csatlakozni, a Shinsoo birodalomhoz, a Chunjo birodalomhoz, vagy a Jinno birodalomhoz.

Forrás: Gamechannel

BioWare - Az MMO-k nem szórakoztatóak

2010.06.01. 13:23 lifeless | 1 hozzászólás

Jövőre érkezik a BioWare MMO, ami forradalmasít(hat)ja a stílust. 

A The Old Republic több szempontból sem szokványos MMO lesz. A történet ugyanis kiemelten fontos lesz, még az etalon WoW is jelenthet majd neki a BioWare szerint. Daniel Erickson pedig most beavat minket néhány titokba.

A The Old Republic dizájnere szerint a legnagyobb baj, hogy a mostani MMO-kból hiányzik valami alapvető. Az MMORPG ugyanis alapvetően egy RPG kellene, hogy legyen, amit sokan játszanak. Sajnos ez nem így van - Erickson szerint - és emiatt bukik a legtöbb MMO. Egy RPG ugyanis mindig kínál valami célt, de emellett egy csomó más szórakoztató dolgot. A játékos nem rohan, hogy a végére érjen, hanem élvezi a játék minden apró részletét. Nos, a The Old Republic ilyen MMO lesz, azaz telve apróságokkal, a grindelés ismeretlen fogalom lesz (ezt azért, hisszük, ha látjuk), és bár végig a szemünk előtt lebeg majd a végcél, nem az lesz a fontos, hogy két nap alatt odaérjünk.

Forrás: Gamestar

Júliusban startol majd a Need for Speed World

2010.06.01. 13:21 lifeless | szólj hozzá

Az idei esztendőre egy igazán érdekes Need For Speed játék jutott a sorozat szerelmeseinek, lévén az Electronic Arts a legnagyobb bőr lehúzásának érdekében MMO-t csinált az autóverseny-játékok egyik legnépszerűbb darabjából. Ő lenne a Need For Speed World, amely alkotásról már tulajdonképpen mindent tudunk, csak éppen azt nem, hogy nálunk mikor áll a rajtkockákra. Az illetékesek szerencsére nem húzták tovább az idegeinket a témával kapcsolatban, és a mai napon lerántották a leplet a program indulásának időpontjáról.

Ennek fényében már jegyezhető is, hogy a Need for Speed World végleges verziója a nyár szinte kellős közepén, július 20-án kerül a rajongókhoz, akik már elő is rendelhetik a játékot, méghozzá a hivatalos honlapról. Aki már most biztos a dolgában, nyugodtan nyomatékosítsa vásárlási szándékát, lévén aki így tesz, az már egy héttel a hivatalos start előtt, július 13-án rajtkockára állíthatja sportautóját, sőt, az előzetes béta teszteken is kivétel nélkül részt vehet. Az instrukciók tehát adottak, a döntés pedig csak rajtad áll. Július 20-án indulunk!

Forrás: Gamechannel

World of Tanks bemutató

2010.05.18. 23:30 lifeless | szólj hozzá

A karosszéktábornokoknak bizonyára nem kell bemutatnunk a Wargaming.net csapatát, hiszen az 1998-ban alapított, londoni székhelyű, de fehérorosz fejlesztőstúdióval bíró gárda hamar a műfaj egyik ismert szereplőjévé avanzsált a körökre osztott Massive Assault szériával. Tavaly kissé meglepték a piacot, miután a Square Enyx megbízásából elkészítettek egy RTS-t Order of War címmel -- idén ősszel pedig még nagyobb meglepetésre készülnek: egy tankos MMOG-vel.

A World of Tanks névre keresztelt móka tulajdonképpen egy történelmi hűséggel megalkotott RTS-be oltott akciócím RPG-elemekkel, amelyben a játékosok tankokat irányítva vehetnek részt akár kétszer 30 fős PvP csatározásokban is, de a számos játékmód között találunk történelmi minihadjáratokat, bajnokságokat és epikus klánháborúkat is, amelyekben a harcoló felek több száz tartomány kontrollálásáért küzdenek nemcsak erővel, de stratégiai, gazdasági és diplomáciai úton is. Ezekben a csapatos küzdelmekben az egyéni képességek mellett természetesen az összehangolt teammunkára, valamint a könnyű- és nehéz fegyvernemek megfelelő egyensúlyára is szükségünk lesz.

 

A játékban több mint 150, valósághűen lemodellezett könnyű, közepes, nehéz és szupernehéz amerikai, német, illetve szovjet tankot, tankelhárítót, önjáró tarackot és rakéta-sorozatvetőt vehetünk irányításunk alá, a második világháborút megelőző utolsó békeévektől a koreai háborúig bezárólag. Olyan legendás harcjárműveket „lovagolhatunk meg”, mint a németek Tigrise, a szovjetek T-34-ese, a jenkik 155 mm-es M40 Gun Motor Carriage önjáró lövege, sőt kísérleti/prototípus jószágokat is, például a félelmetes Panzer VII Maus szörnyeteget is. Garázsunkba akárhány ilyen harcjárművet beállíthatunk, és ezeket tucatnyi módon fejleszthetjük a lövegtornyoktól és a páncéltesttől a fegyverzeten át a motorig, rádióig és különféle lőszertípusokig, sőt a személyzet is szintet lép, tehát megéri vigyázni mind a technikára, mind az állományra.

 

World of Tanks HáttérképekWorld of Tanks HáttérképekWorld of Tanks Háttérképek

 

A fejlődés-fejlesztés, ahogy az már a fentebb leírtakból sejthető, RPG-szerűen történik. A három felsorolt nemzet harci palettája egy hagyományos technológiai fa struktúrába van besorolva; amikor elkezdjük a játékot, választanunk kell egy országot, ekkor kapunk egy induló járművet. Ezután a csaták során tapasztalati pontokat és krediteket gyűjtünk, ezekből vehetünk aztán módosításokat vagy új technikákat, ahogy ezt az alábbi képeken láthatjátok. A fejlesztők azt is hozzátették, hogy a későbbi upgrade-ek során új fastruktúrákat és további nemzeteket is becsempésznek majd játékukba.

 

World of Tanks JátékképekWorld of Tanks JátékképekWorld of Tanks Játékképek

 

Viktor Kislji, a Wargamin.net vezére szellemesen indokolta, miért is vágtak bele a fejlesztésbe: „Egyszer egy bölcs ember felismerte, hogy a férfiakat ugyanolyan kapcsolat fűzi a tankokhoz, mint a nőket a wellnesshez: egy soha el nem múló szerelem, mely a génjeinkbe van kódolva. Ezért készítettük el ezt a játékot.”

 

Nos, hogy igaza lesz-e, ősszel kiderül. Mindenesetre érdemes lesz adni neki egy esélyt, főleg, hogy a World of Tanks (dobpergés, vagy stílszerűen inkább ágyúlövés!) ingyenesen lesz játszható.

Forrás: Pcguru

World of Warcraft Cataclysm: Új információk az Alpha-verzióról

2010.05.07. 16:52 lifeless | szólj hozzá

A Blizzard Entertainment kiadó népszerű és sikeres World of Warcraft Cataclysm produktuma néhány zónájáról újabb képek kerültek fel a világhálóra és friss információk kerültek napvilágra magáról, a kiegészítőről. Az MMO Champion weboldalán megtekinthető az összes kép, melyeken goblinok láthatók Azshara-ban, de az összes többi területet is megörökítették. Látható még az alkotásokon Twilight Highlands, Ashenvale, Thousand Needles, Hyjal, Stormwind, valamint Orgrimmar is. A honlapon egy listát is láthatunk, mely a további újdonságokat mutatja be, többek között új rangokat, szakmákat, térképeket, NPC-ket.

Ezen felül a programban még olyan új Achievements-ek kapnak helyet, mint például a 85-ös szint elérése, "Erkunde Vashj'ir", "Cataclysm Dungeon Explorer". Az új rangok előreláthatólag a következők lesznek: "Exalted of", "Veteran of","Guardian of" és "Recruit of". A pontos megjelenési időpontról egyelőre még semmit sem lehet tudni, de talán legkésőbb év végén számíthatunk rá. A Blizzard Entertainment nyilatkozata szerint hamarosan megkezdődnek a záró béta fázis munkálatai, addig is be kell érnünk a képekkel és az új hírekkel a játékról, de türelem, rózsát terem.

Forrás: Gamechannel

APB: Fizetési modell, megjelenési dátum, előrendelői bónuszok

2010.05.06. 15:47 lifeless | szólj hozzá

A Realtime Worlds és az Electronic Arts MMO-ja, az APB, azzal igyekszik kilógni a mezőnyből, hogy nem a bevált és mindenhol alkalmazott fantasy témába csomagolt MMORPG stílusban áll rajthoz, hanem egy nagyvárosi környezetbe helyezett akciójátékként. Két oldal, a rendőrök és a különféle bűnbandák háborúja lesz a középpontban, ők küzdenek a város kerületei feletti hatalomért. Az alkotás hosszú hallgatás után végre megkapta a hivatalos megjelenési dátumát, amely Észak-Amerikában június 29-re, Európában július 1-re, míg az Egyesült Királyságban július 2-re esik, azaz a nyári vakáció nagy részét már San Paro fiktív városában tölthetjük.


Fellebbentették a fátylat a fizetési modell elől is, azaz helyesebb lenne modelleket írni, hiszen két lehetőségünk is van, amely közül a hozzánk testhezállóbbat választhatjuk. Az első a nem annyira elterjedt, a kiadó által pay-as-you-play-nek elnevezett módszer, amely magyarítva körülbelül annyit tesz, hogy fizess, ha játszol. Az 50 dolláros játék 50 órányi játékidőt tartalmaz, amint ez lejárt, a játékosok 6,99 dollárért újabb 20 órányi mennyiséget vásárolhatnak. Szimpatikus húzás, hogy az óra csak akkor ketyeg, ha az úgynevezett Action kerületekben csatangolunk. Amennyiben csak a szociális kapcsolatainkat építgetnénk a Social területeken, akkor nem fogy a játékidőnk, ám itt harcolni nincs lehetőségünk.

A másik fizetési modell a már jól bejáratott havi előfizetés, 9,99 dollárt kérnek el 30 napért, ám lesz lehetőség 90 és 180 napra is beruházni. A két opció beépítését David Jones, a fejlesztőcsapat alapítója, azzal magyarázza, hogy mind a casual, mind a hardcore játékosok számára vonzó alternatívát szerettek volna kínálni.

Az előrendelői bónuszokat is felfedték a srácok, amelyeket képek és videók (a két mozgókép minden hasonlósága ellenére nem ugyanaz) segítségével is próbáltak vonzóbbá tenni. Az exkluzív ruhák, mozdulatok, autók és matrica mellett az előrendelők hozzáférhetnek a Key to the City demóhoz, valamint a többieknél korábban érhetik el az APB VIP szolgáltatást.

Forrás: Gamechannel

Free Realms: Júniusban érkezik a demó

2010.05.06. 15:46 lifeless | szólj hozzá

Jó hírrel szolgálhatunk a PlayStation 3 tulajdonosainak számára, mivel a Sony Online Entertainment nemrég hivatalosan bejelentette, hogy az ingyenes online MMO produktuma konzolra is megjelenik a közeljövőben. Már régebben is szó volt arról, hogy kiadják ezt a terméket erre a platformra, azonban idáig nem volt "rámozdulás" a Sony részéről erre a tervezetre, de úgy látszik, hogy mégiscsak beadták a derekukat ez ügyben. Free-2-play online szerepjáték első évfordulóján az E3 számítógépes játék-vásárán Los Angelesben mutatják be a PlayStation 3-ra tervezett szoftver demó változatát, írta tájékoztatásul az angol nyelvű kotaku.com játékmagazin. Az továbbra is kérdéses, hogy a PC és a PlayStation 3 játékosok játszhatnak -e majd együtt egy szerveren vagy sem.

A Los Angelesben idén júniusban megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo-n remélhetőleg többet is meg tudunk erről a témáról. A Free Realms alkotás rengeteg kalandot ígér a felhasználók számára, mint például kincskeresés, félelmetes szörnyek legyőzése, párbajozás a többi játékossal stb. Ezen kívül a matériában lehetőség van különféle házak megépítésére és számos mini alkalmazás biztosít szórakozást a játékosok részére.

Forrás: Gamechannel

Star Wars: The Old Republic - Exclusive Combat Developer Diary

2010.04.23. 11:51 lifeless | 2 hozzászólás

A Guild Wars Beyond eseménysorozat befolyásolja a Guild Wars 2-t

2010.04.23. 11:47 lifeless | szólj hozzá

A Guild Wars az utóbbi esztendők egyik legsikeresebb MMORPG-je, köszönhetően elsősorban annak, hogy kiadója meg merte tenni a 2005-ben még elképzelhetetlen lépést, azaz hogy havidíj nélkül engedi a játékosokat a szerverekre. Számos kiegészítő után már 2007-ben előálltak a folytatás ötletével, amelyből hosszú ideig nem láthattunk semmit, majd néhány videót, ám a megjelenésének időpontja továbbra is kérdéses. A háttérvilágának megteremtése azonban már gőzerővel zajlik, és ennek a munkamenetnek az egyik fontos lépcsőfoka a nemrég kihirdetett Guild Wars Beyond eseménysorozat is.

A fejlesztők a következő hónapok során különféle eventöket hirdetnek, indítanak az első Guild Wars keretein belül, amelyek történései ígéretük szerint jelentősen befolyásolni fogják a Guild Wars 2 háttértörténetét. A folytatás bár 250 évvel később fog játszódni a jelenlegi eseményeknél, a benne helyet kapó hősök, legendák, misztikus mesék egy része a Guild Wars Beyond segítségével fog megteremtődni. Az első ilyen esemény a War in Kryta, amely új küldetéseket, csatákat és ruhákat is magával hoz, valamint két szervezet, a White Mantle és a Shining Blade Kryta régióért folytatott küzdelmét. A további megmérettetések folyamatosan érkeznek, a Guild Wars 2 iránt érdeklődő játékosoknak pedig érdemes lesz bennük minél jobban elmélyülni.

Forrás: Gamechannel

Közeleg a Heroes of Might & Magic Online bétája

2010.04.17. 17:23 lifeless | szólj hozzá

Lehet jelentkezni a Heroes of Might & Magic Online zárt bétatesztjére! A népszerű sorozat MMO-változatát májusban lehet kipróbálni először.


 

A Heroes of Might & Magic Online-t a kínai TQ Digital fejleszti, teljes mértékben a Ubisoft felügyeletével, angol nyelven. A Heroes Online egy kizárólag interneten keresztül játszható MMO-játék lesz, de a hivatalos információk szerint megmarad körökre osztott stratégiának - a sajtóközlemény nagyívű kijelentése szerint egyszerre domborít majd a Heroes III legjobb játékelemeivel és az ötödik rész pazar látványával. A zárt körű bétateszt május elején fog elkezdődni, a hivatalos honlapon még mindig tudtok jelentkezni!

Forrás: Gamekapocs Gamestar

A BioShock-univerzum alapján készít MMO-t a 2K Marin?

2010.04.15. 22:28 lifeless | szólj hozzá

A mai nap úgy látszik a pletykáké, hiszen a Ghost Recon: Future Soldier után most egy újabb szóbeszéd ütötte fel a fejét a világhálón. A BioShock 2-t sikeresen leszállító 2k Marin köré épül a történet, akik a VG247 munkatársainak meg nem nevezett, ám biztosnak vélt forrásai szerint egy masszívan többjátékos alkotáson munkálkodnak a háttérben, méghozzá a BioShock-univerzumot felhasználva alapul. Big Daddy és az MMO? Elsőre nem rossz ötlet, sőt mi több, nem is az első eset, hogy szóba kerül a stúdióval kapcsolatban egy ilyen stílusú alkotás.

Egészen pontosan két évvel ezelőtt, a Take Two főnöke, avagy Strauss Zelnick osztott meg a fentiekhez hasonló információkat a nagyvilággal, akkor azonban nem volt kilátásban friss projekt, a 2K Marin viszont éppen tegnap jelentette be az XCOM című nagy visszatérőt, így nagyobbak a kételyeink a pletykával kapcsolatban. Ugyanakkor a VG247 munkatársai becsület szavukat adták, hogy felkeresik az illetékeseket, és rákérdeznek a felvetődött szóbeszédre. Saját bevallásuk szerint sem várnak más választ, mint a "pletykákra és spekulációkra nem reagálunk" mondatot, de azért megpróbálják. Mi pedig várjuk a végeredményt!

Forrás: Gamechannel

A projekt törölve: A Halo MMO mégsem kel birokra a WOW-val

2010.04.15. 22:27 lifeless | szólj hozzá

Az Ensemble stúdió égisze alatt fejlesztett Halo MMO produktum, amely az előzetes piaci spekulációk alapján igazi, és igen komoly vetélytársa lehetett volna a milliók által világszerte bálványozott Word of Warcarft-nek, úgy tűnik végleg a süllyesztő mélyére kerül, ugyanis az eddig mintegy 90 millió dollárt felemésztő projektet a cég törölte. Ez a bejelentés, ha kicsit belegondolunk több mint sokkoló, hogy így egyetlen "tol vonással" semmissé lehet tenni egy fejlesztői stáb több éves megfeszített, kőkemény munkáját, ezért nem csoda, hogy a vállalkozás vezetője, Dusty Monk meglehetősen keserű szájízzel nyilatkozott a történtekről.

"Bár a médiában egyesek szinte folyamatosan azon meggyőződésüknek adnak hangot, hogy jelenleg teljes képtelenség ezen a piacon olyan termékkel megjelenni amely reális konkurenciát jelentene a Word of Warcraft számára, én mégis váltig állítom, hogy, ha a Microsoft korrekt módon kiállt volna a projekt folytatása, illetve befejezése mellett, egy idő után igenis meghatározó tényezőként lehettünk volna jelen ebben versenyben" - mondta Dusty Monk, aki emellett hangot adott azon meggyőződésének is, hogy valószínűleg a szoftver óriás vezetőségében jelenleg zajló személycserék állhatnak a példátlan döntés hátterében.

Forrás: Gamechannel

World of Tanks: Elragadó gameplay trailer

2010.04.13. 19:44 lifeless | szólj hozzá

Aki megszállott második világháborús videojáték rajongó, az feltehetően már eljátszott a gondolattal, hogy milyen is lenne egy a tematikába ültetett MMO, kifejezetten a páncélos ütközetekre kiélezve. Aki eddig még nem találta meg szíve választottját, annak nem kizárt, hogy most érkezett el az igazi alkalom, a Wargaming.net szimpatikus brigádja ugyanis hamarosan elhozza közénk a World of Tanks névre hallgató masszívan többjátékos alkotását, amely a tankcsatákra kiélezve várja a fanatikusokat.

A mai napon pedig a program életében egy történelmi pillanat következett be, lévén befutott hozzá az első gameplay trailer, amivel még komolyan adósok voltak számunkra az illetékesek, hiszen eddig kizárólag csak feljavított teaser trailereket nézhettünk meg róla, és mást semmit. A teljesen in-game felvételeket tartalmazó mozgóképen így végre nem csak az elragadó kinézetbe, hanem a játékmenetbe is bepillantást nyerhetünk, amely éppen olyan, amilyennek elképzeltük. Egyszerű, de nagyszerű. Nem hiszed el? Akkor íme a World of Tanks első gameplay filmecskéje, vigyázat, függőséget okoz!

 

Forrás: Gamechannel

Star Wars: The Old Republic - Új bolygó: Voss

2010.04.10. 14:22 lifeless | 2 hozzászólás

A Star Wars: The Old Republic című MMORPG egyik újabb helyszínével, a Voss nevű bolygóval ismerkedhetük meg.

A Star Wars: The Old Republic újonnan felfedett bolygóját eddig még sehol sem láthattuk a Csillagok Háborúja történelmében. A Voss érdekessége abban rejlik, hogy egy titokzatos idegen faj lakja, akik elképzelhetetlen mértékben képesek az Erő használatára.

Az alábbi videóban képeket láthattok az új helyszínről, aki pedig a bolygó részletesebb háttértörténetére is kíváncsi, az a játék hivatalos oldalán talál információkat.

 

Forrás: GamePod

Amikor téged lootol az MMO...

2010.04.09. 20:06 lifeless | szólj hozzá

Egy fatális szoftveres hiba miatt bizonyos Warhammer Online játékosoknak huszonkétszeres havidíjat számolt fel az Electronic Arts.

Akár 330 dollárral is soványabb lett bizonyos Warhammer Online játékosok bankszámlája egy furcsa szoftveres hiba folytán. Ha most cinikusak és rosszindulatúak lennénk, akkor azt is feltételezhetnénk, hogy az EA így akarja nyereségessé tenni nem túl sikeres MMORPG-jét, de persze erről minden bizonnyal nincs szó, pusztán a számlázási szoftver egy szerencsétlen hibájáról lehet szó. Andy Belford, a Mythic vevőszolgálatának vezetője azt ígéri, hogy a játékosok 24-36 óra leforgása alatt visszakapják a pénzüket, szóval csak semmi para...

Aki rajong a játékért és maximális biztonságot akar, az mindenesetre előfizetői kártyákkal tud vele játszani.

Forrás: PcGuru

Need For Speed: World Online: Továbbra is lehet regisztrálni a béta tesztekre

2010.04.09. 20:05 lifeless | szólj hozzá

A nyár folyamán, egy jelenleg ismeretlen időpontban lát napvilágot az Electronic Arts legújabb Need For Speed játéka, avagy a World Online, amely több szempontból is szakít a múlt hagyományaival. A legfontosabb különbség, hogy az alkotás stílusa MMO lesz, tehát kizárólag online, hús-vér játékosokkal téphetjük majd fel az aszfaltot, mellőzve a az offline játék szépségeit, azonban aki most kicsit megijedt volna ettől a ténytől, az máris felejtse el félelmeit, főleg azért, mert az illetékesek több béta tesztet is szeretnének rendezni a jövőben, amelyeknek hála minden érdeklődő kipróbálhatja a készterméket, még a boltokba kerülés előtt.

Így van, akár te is bekerülhetsz a szerencsés teszterek közé, akik szinte hetente váltják egymást, köszönhetően a folyamatosan váltakozó turnusoknak. Az első teszteknek már vége, a második béta-hét éppen tegnap kezdődött el - ha van kulcsod, irány játszani -, és egészen vasárnapig lehet zúzni a pályákat, azt követően pedig jöhet a következő forduló, ahová, ha még nem regisztráltál volna, nagyon könnyen bekerülhetsz. Nincs más dolgod, csak ellátogatni IDE, avagy a hivatalos honlapra, és ott egy regisztrációval igényelni a béta kulcsot. Ha már csengetett a virtuális postás, és megvan a kulcsod, csak a klienst kell letöltened, és indulhat is a száguldás. A következő béta elviekben a jövő hét folyamán kezdődik - áprilisban legalábbis még biztosan -, de utána is lesz még lehetőség a játékra, tehát érdemes próbálkozni, főleg ha szereted a Need For Speed játékokat.

Forrás: Gamechannel

Global Agenda - Trial

2010.04.06. 18:36 lifeless | szólj hozzá

A Sci-Fi környezetben játszódó MMO shooterhez megjelent az ingyenesen kipróbálható verzió.
Nyilván tartalmaz korlátozásokat (pl.: max lvl. 15), de ezzel a lépéssel vált teljessé a játékhoz kigondolt fizetési koncepció. Ez abban rejlik, hogy a játék egyszeri megvásárlásával elérhető a játéktartalom jelentős része, de ha plusz tartalmakhoz szeretnénk hozzájutni az már előfizetéssel vehető igénybe.
Most ez egészült ki az ingyenes verzióval.

Az alábbi gombra kattintva próbálhatjuk ki a játékot:

Forrás: GamePod

Csillagkapu: Game Over

2010.03.30. 10:43 lifeless | szólj hozzá

A Cheyenne Mountain Entertainment, a Stargate Worlds MMO mögött álló stúdió sajnos végleg becsődölt. (Ezt egy szép hosszú üzenetben adta tudtára részvényeseinek.)

A sokat szenvedett MMO-ról a legutolsó hír az volt, hogy félre kellett tegyék, hogy készítsenek egy shootert, a Stargate Resistence-et. Ezt minden valószínűség szerint azért tették, hogy finanszírozzák az online szerepjáték további fejlesztését. A múlt hónapban elindított játékot eladták egy új stúdiónak, a Fresh Start Studiosnak. Ezt (hatalmas meglepetésre) Cheyenne-es részvényesek alapították, hogy legalább a Resistance-et megmentsék, és ne kelljen offline küldeni szegényt, ha már nincs más alternatíva...

Így mostanra már elég biztosra lehet mondani a dolgot: a Stargate MMO-nak vége. A 2008 óta tartó finanszírozási problémákat, ki nem fizetett alkalmazottakat végleg el lehet felejteni, de sajnos nem azért, mert sikerült helyrepofozniuk az anyagi helyzetüket...

Forrás: IPON

Star Trek Online: Megérkezett az első méretesebb update

2010.03.28. 18:13 lifeless | szólj hozzá

A Cryptic Studios gyöngyszeme hiába jelent már meg közel 2 hónapja, azóta is folyamatos beszédtémát szolgáltat. Természetesen nem csak a rajongók között bukkan fel rendszeresen a neve, hanem a Hírblock hasábjain is, köszönhetően a fejlesztők elszántságának, az új tartalmak folyamatos generálásának. Egy MMORPG esetében fontos tényező az újdonság varázsa, és a Cryptic - tapasztalt veteránhoz illően - ezzel alaposan tisztában is van, hiszen a stúdió munkatársai többször is megígérték, hogy nem hagyják el a programjukat, gyakoriak lesznek hozzá a frissítések. Az elmúlt hetekben többször is írtunk ezekről a tervekről, amelyek nagy részét csak a jövő hozza el.

Az első fecskék azonban már a boncasztalra kerültek, hiszen 1-2 aprósággal már korábban felvértezték a produktumot, ám az első nagyobb volumenű update megérkezéséig egészen mostanáig kellett várni. Szerencsére ez a várakozás nem volt gyötrelmes, hiszen a galaxis hatalmas, és két hónap alatt nem lehet könnyen bejárni az összes zegét és zugát. A frissítés saját nevet is kapott, Season One: Common Groundként hivatkoznak rá a jól értesültek. A feature-listája nem is hangzik olyan rosszul, hiszen van itt új PvP térkép, új ruhák, kinézetek, új Klingon-hajó, küldetések, szkillek és ráadásként még a saját Klingon-űrjárművünket is megszerkeszthetjük. Mindez nem kerül egy fillérünkbe sem, ám ha mindenképpen pénzt kívánunk költeni, akkor érdemes körülnéznünk a beépített C-Store-ban, ahol számos friss portékára bukkanhatunk.

Forrás: Gamechannel

Tera: GDC trailer

2010.03.28. 18:12 lifeless | szólj hozzá

Ingyenes lett a Warhammer Online kliens

2010.03.28. 18:11 lifeless | szólj hozzá

A Mythic úgy döntött, hogy már nem kér pénzt MMO-jának, azaz a Warhammer Online: Age of Reckoning-nek klienséért. A játékot ingyen megkaphatja bárki, miután letöltötte a trial verziót, csak annyi a dolga, hogy befizessen egy hónapot.

Az előbb említett próbaverzióval egyébként már eddig is sikerült megfogniuk néhány embert, mióta levették róla az időkorlátot (szintkorlát van, 10-esig lehet fejlődni). Persze aki szeretne egy dobozt a polcára, az még mindig megteheti, hogy vesz egyet, abban továbbra is benne lesz az ingyen 30 nap. Nem tudom külföldön mennyiért osztják a játékot a nagyobb boltokban, de itthon továbbra is érdemesebb megvenni az alapjátékot, mert olcsóbb, mint egy hónap előfizetési díja...

Az ajánlat tehát egyelőre nem nekünk szól, persze aki nem szívesen megy el a boltig, annak így olcsóbb lett a "digitális változat", az tény.

Forrás: IPON

Champions Online: Újabb ingyenes hétvége jön

2010.03.23. 20:30 lifeless | szólj hozzá

A Star Trek Online előtt pár hónappal a Cryptic Studios előállt egy másik, nem kevésbé sikerre teremtett MMORPG-vel is, amely a közkedvelt szuperhősös témával felszerelkezve tervezte meghódítani a játékosokat. Ezt a feladatot többé-kevésbé végre is hajtotta, ám mivel előfizetőkből sosem elég, ezért a stúdió mélyén, egy elzárt kamrában dolgozó gondolkodó agyak időről-időre kiötlenek némi figyelemfelkeltő akciót, amely - szándékaik szerint - újabb tömegeket tud rávenni a Champions Online-nal való rendszeres törődésre. Legutóbb egy bizonyos korlátokig ingyenesen kipróbálható verzióval lepték meg a közönséget, most pedig egy szabadon átjátszható hétvégével csábítanak a maskarák felhúzására.

Az ingyenes hétvége közkedvelt és bevált módszer az MMO-k és más multiplayer orientált játékok népszerűsítésére. A Cryptic is élt már egyszer ezzel a fegyverrel, és úgy döntöttek, még egyszer megcselekszik, amit megkövetel a haza, azaz jobban mondva a kassza. A következő hétvégét, pontosabban a március 26-tól 29-ig terjedő időintervallumot szemelték ki tervük beteljesítésére, méghozzá elsősorban azért, mert ez pont egybeesik a program első teljes értékű kiegészítőjének, a Revelationnek, a debütálásával. Ha felkeltette a figyelmedet a játék, és szívesen kipróbálnád péntektől vasárnapig, akkor mindössze a Steamen megtalálható demót kell letöltened, és már indulhat is a haddelhadd.

Forrás: Gamechannel

Lord of Ultima: Elindult a nyílt béta

2010.03.23. 20:24 lifeless | szólj hozzá

Hónapokkal ezelőtt történt, hogy az Electronic Arts különösebb hírverés nélkül elindította a Lord of Ultima nevezetű, böngésző alapú MMO-t. Ezzel a játékipar egy manapság egyre dominánsabb szegletét próbálják felfedezni és uralmuk alá hajtani, hiszen a webböngészőben futtatható alkotások egyre több ember szabad perceit hódítják meg. A Lord of Ultimában saját városunkat kell felépítenünk és igazgatnunk, hasonlóan például a Farmville-hez. Nyersanyagokat termelünk, amelyekkel fejlesztéseket hajthatunk végre, valamint vásárolhatunk minisztereket és artifacteket, amelyek különféle bónuszokat biztosítanak.

Utóbbiakkal jön be a mikrotranzakció csodálatos intézménye az amúgy ingyenesen játszható játékba, ugyanis amennyiben szeretnénk ilyesmikbe beruházni, segítségül kell hívnunk a bankszámlánkat is. Mostantól mindezt bárki kipróbálhatja, ugyanis az EA Phenomic csapata elérkezettnek látta az időt a nyílt béta teszt elindítására, amelyhez való csatlakozásnak mindössze egy regisztráció a feltétele. Ezzel együtt némi frissítést is kapott a produktum, megjelentek az in-game boltok, ahol gyémántokat vásárolhatunk, valamint új küldetések is teljesíthetővé váltak.

Nem mehetünk el említés nélkül amellett a tény mellett, hogy az utóbbi nagyjából 10 évben ez az első játék, amelynek a címébe beleaggatták az egykor legendás Ultima nevet. Sajnálatos, hogy az Electronic Arts ilyen mértékben képes elherdálni egy hozzáértő kézben aranyat érő licencet...

Forrás: Gamechannel